‘Wij hebben verstand van mensen, Klaver van energie’

Vanuit de Brainport Human Campus in Helmond werkt Driessen Groep aan het werkgeluk van zijn klanten. En van de eigen 700 medewerkers. Een comfortabele werkomgeving is daarbij cruciaal. Klaver helpt daarbij. “Klaver is voor ons geen leverancier, maar een echte partner.”

Het is feest bij Driessen Groep. Het bedrijf bestaat deze maand 30 jaar. Begonnen als klein familiebedrijf is het nu een grote familie van 15 bedrijven met catchy namen als IJK, Haert, Jeij, Bloeij, Sprank en Lüün. Gemene deler: allemaal werken ze in het domein van mens en werk. “In onze visie begint alles met werkgeluk. Als medewerkers gelukkig zijn, dan komen de resultaten vanzelf”, zegt financieel directeur Rob Korzilius.

Footprint verkleinen

Kloppend hart van de Driessen Groep is de Brainport Human Campus in Helmond. “In 2000 zijn we hier begonnen vanuit één pand”, zegt Rob. “Dat is inmiddels verdubbeld in grootte. Ook zijn 4 andere panden bijgebouwd. Ontmoeting speelt een belangrijke rol in de gebouwen. Ze liggen alle 5 in een cirkeltje rond een centrale tuin. Zo zijn ze met elkaar verbonden. Een zesde gebouw is in ontwikkeling.” Met de groei neemt ook de footprint toe. “Daarvan zijn we ons goed bewust. Als mensgerichte organisatie willen we een voorbeeldrol pakken. Daarom werken we hard aan verduurzaming.”

Hele rits maatregelen

Klaver Energie is daarbij een belangrijke partner, zegt hij. “Wij hebben verstand van mensen, zij van energie. Klaver kocht al energie voor ons in. Zij zijn met ons meegegroeid. Ze hebben onder meer de haalbaarheid van zonnepanelen berekend. Die komen er. We kijken nu of we over kunnen gaan op warmtepompen. Klaver heeft ook onze technische systemen beter op elkaar afgestemd. En onderzoek gedaan naar energiebesparingsmogelijkheden. Dat heeft geresulteerd in een hele rits maatregelen die we nu effectueren.”

Meedenken

Hij vervolgt: “Wij vinden het belangrijk om een klik te hebben met onze leveranciers. We willen zaken doen met partijen die we kunnen vertrouwen, die met ons meedenken. Met partijen die niet alleen geld willen verdienen aan je. Je kunt inderdaad zeggen: met partijen die zelf ook werkgeluk nastreven. Klaver doet dat. Ze kijken heel goed naar wat mogelijk is, daar hebben ze de kennis en kunde voor in huis. Klaver is voor ons dan ook geen leverancier, maar een echte partner.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief