‘Wij hebben verstand van horeca, Klaver van energie’

De Heere van Meijel heeft de Horeca Inspiratie Trofee 2022 gewonnen. Volgens de jury weet eigenaar Rudy Gommans steeds weer nieuwe medewerkers te binden en te boeien. Ook met energie heeft hij de juiste partij gevonden. “Het vertrouwen in Klaver Energie is groot.”

“Als ik niks zou doen, zou ik vanaf november 100.000 euro meer aan energiekosten gaan betalen. Actie was geboden.” Dat zegt Rudy Gommans, eigenaar van vier zaken: de horecazaken De Heere van Meijel en De Vermaekerij in Maasbree, Sloepverhuur Limburg in Kessel en – vanaf 1 januari 2023 – café-restaurant de Grens in Reuver. “Meerdere collega’s tipten me op Klaver Energie. Ik heb een paar gesprekken gehad met Wim Daemen. Hij heeft een goed en eerlijk verhaal. Het vertrouwen is groot.”

Gezond ondernemen

Gommans heeft voor De Heere van Meijel, De Vermaekerij en een aantal andere panden een clickcontract gesloten met Klaver Energie. “Met het clickcontract gaan we weliswaar meer betalen dan we deden – we hadden nog een contract met gunstige tarieven – maar de stijging is aanzienlijk minder dan die 100.000 euro. De verwachting is dat we voor de komende jaren een energietarief betalen waarop we het bedrijf op een gezonde manier kunnen draaien.”

Belastingteruggave

Klaver heeft ook al voor een eerste besparing op energiekosten gezorgd, stelt Gommans. “Bij drie panden hadden we elk twee aansluitingen. Voor die panden betaalden we daardoor twee keer belasting. Dat wist ik niet. Klaver heeft dat aangepast, we kunnen nu tot vijf jaar belasting terugvragen.” Het laat volgens Gommans zien dat het goed is om met een specialist samen te werken. “Je kunt de markt zelf niet bijhouden en hebt echt verstand van zaken nodig. Op energiegebied hebben we dat onvoldoende.”

Persoonlijke aandacht

Gommans heeft wél verstand van het runnen van een horecabedrijf. Getuige ook de winst van de Horeca Inspiratie Trofee 2022, die als thema had ‘binden en boeien van medewerkers’. De jury prijst Gommans om zijn personeelsaanpak. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling zijn daarin speerpunten. En het sollicitatieproces heeft hij omgedraaid: mensen solliciteren niet bij het bedrijf, maar het bedrijf solliciteert bij de kandidaat. “Belangrijk is om mensen te vinden die bij ons passen. Het vak leren ze bij ons.”

Verduurzaming

In Klaver heeft Gommans een energiepartner gevonden voor de lange termijn. “Net als met medewerkers ga ik ook graag langdurige samenwerkingen aan met leveranciers en andere partijen. Daarom ga ik met Klaver zeker ook sparren over verduurzaming. Ik heb daar ideeën over, maar die wil ik graag toetsen bij hen.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief