Weer aan het werk, maar is je binnenklimaat coronaproof?

Nu steeds meer medewerkers van vakantie terugkomen en weer aan het werk gaan, rijst de vraag: moet ik iets doen om het binnenklimaat van mijn bedrijf coronaproof te maken? Een algemeen antwoord daarop is niet mogelijk. We komen het graag bekijken.  

Als onderneming ben je volgens het bouwbesluit verplicht om de lucht in je bedrijfspand een aantal keren per uur te verversen. Hoe vaak, dat hangt af van de ruimte. Maar diverse bedrijven doen dit onvoldoende, want recent onderzoek van RVO/RIVM heeft aangetoond dat de luchtkwaliteit in panden vaak ondermaats is. Met het coronavirus kan dat een groot probleem zijn.

Airco: zorg voor goede ventilatie

Neem de airco. Hartstikke lekker voor de temperatuur, maar ook voor verspreiding van eventuele aanwezige virusdeeltjes. Een airco recirculeert en koelt namelijk de binnenlucht. Zweven daar virusdeeltjes in, dan kunnen die zich makkelijk verspreiden. Een airco betrekt geen verse lucht van buiten. Een goede ventilatie is dan ook nodig. Je kunt de ramen openzetten, maar met een airco is dat niet handig. Bovendien weet je niet of je aan de normen voldoet. Dit geldt ook voor oudere luchtbehandelingsystemen met recirculatiefunctie. Met een modern en regelbaar of gebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem met koeling weet je dat wel. Zo’n systeem brengt verse lucht naar binnen en oude lucht naar buiten. Daarnaast zijn deze systemen voorzien van luchtfilters.

Advies en uitvoering

Weet je niet zeker of jouw installaties coronaproof zijn, dan komen wij dat graag beoordelen. Onze specialist kijkt naar het pand, de installaties en de instellingen. En geeft je daarna een advies volgens het stoplichtprincipe: rood is stop (ga niet verder), groen is alles oké (en door) en oranje is na aangegeven aanpassingen oké. Is er een aanpassing nodig, dan kunnen we dit samen met je huisinstallateur in orde maken. Ook vragen we eventuele subsidie aan en kunnen we de financiering regelen via onze eigen ESCo-formule. Hoe dat werkt, zie je in dit Belgische filmpje.

Een afspraak maken

Wil je je ventilatie- en luchtbehandelingssysteem laten checken of twijfel je over de kwaliteit van je binnenklimaat, neem dan contact op. Via één simpel telefoontje is een afspraak snel gemaakt. Better safe than sorry. Het kan voorkomen dat straks een deel van je personeel ziek thuis zit.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief