Wealer en Klaver trekken samen op

Wealer en Klaver Energie werken al jaren met elkaar samen. Klaver levert energie aan Wealer en rijdt in elektrische auto’s van Wealer. Het autobedrijf heeft duidelijke ambities op het gebied van duurzaamheid. “Auto’s worden steeds milieuvriendelijker, wijzelf denken ook steeds groener.”

De opmars van elektrisch rijden in Nederland is niet te stuiten. Er komen nieuwe modellen, de actieradius neemt steeds verder toe. “Zeker zakelijk is elektrisch de norm”, vertelt facility- en kwaliteitsmanager Ronald Huigen van Wealer. “De overheid heeft dat flink gestimuleerd met een lage bijtelling.” Hij verwacht dat over een paar jaar minimaal een kwart van de auto’s op de Nederlandse wegen elektrisch is. “Daarvoor zijn in heel Europa veel laadstations nodig. Via IONITY neemt Volkswagen Group deel aan de oprichting van 400 snellaadparken. Ook andere leveranciers breiden flink uit. In totaal staan er meer dan 2.200 nieuwe snellaadparken gepland in Europa.”

Bovenop de energiemarkt

De samenwerking tussen Wealer en Klaver dateert al uit de tijd dat Wealer in Noord-Limburg nog AutoArena heette. In 2019 nam het Zuid-Limburgse Wealer AutoArena over, waardoor er nu één Limburgse partij is voor Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA. Met vestigingen in Venlo, Panningen, Venray, Roermond, Sittard, Heerlen en Maastricht. “Klaver regelt de energie voor de oorspronkelijke vestigingen van AutoArena”, aldus Ronald. “Daar zijn we zeer tevreden over. Ze zitten bovenop de energiemarkt en laten het ons weten als het gunstig is om opnieuw in te kopen. Ze ontzorgen ons, wij hebben er geen omkijken na. We hebben dan ook zeker plannen om de samenwerking uit te breiden naar al onze vestigingen. Daar zitten we nog met lopende contracten.”

Certificaat Erkend Duurzaam

Wealer verkoopt niet alleen duurzame auto’s, het bedrijf zelf denkt ook steeds groener, vertelt Ronald. Dat heeft al geresulteerd in het certificaat Erkend Duurzaam. “Dat is hét keurmerk in onze branche. Het toetst op energiebesparende maatregelen en het scheiden van afval, maar ook op de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, maatschappelijke betrokkenheid en het aanbieden van energiezuinige auto’s. We zijn er trots op.”

Muziek

De komende tijd wil Wealer verder verduurzamen. Ronald: “Op het Venlose pand liggen bijvoorbeeld al zonnepanelen, we willen ook zonne-energie gaan opwekken bij WasArena, onze autowasserij in Venlo. Daarnaast kijken we naar andere panden en het mogelijk gebruik van warmtepompen. Maar dat is toekomstmuziek.” Muziek, die Klaver Energie misschien mee gaat componeren. Want ook voor energiebesparende investeringen wil Klaver graag partner zijn.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief