Voordeligste energie-inkoop: combinatie van vast en dynamisch

Al veel klanten hebben een clickcontract bij ons afgesloten. Binnen dit contract komen we nu met een mooie aanvulling. Door een uitgekiende combinatie van energie-inkoop met een vast en met een dynamisch tarief, ben je als bedrijf het voordeligste uit. Wim Daemen legt uit hoe het werkt.

“Je energieverbruik fluctueert over een jaar”, zegt Wim. “Vaak geldt het badkuipmodel: in het begin van het jaar verbruik je veel, in de lente daalt het, in de zomer is het verbruik het laagst en daarna loopt het weer op langzaam op. Als we deze seizoensinvloeden van het verbruiksprofiel afhalen, blijft er een vaste energiebehoefte over. Die energie kunnen we nu al inkopen voor 2024, 2025 en 2026. De prijzen daarvan liggen tientallen procenten onder het prijsniveau van vandaag. Het restant van wat je nodig hebt, kopen we in op de dagmarkt. Dat doen we op het moment dat er relatief weinig vraag en het aanbod groot is, bijvoorbeeld bij veel zon en wind. Dan is de prijs het laagst.”

Analysetool

Grote vraag is natuurlijk: hoe weet je hoeveel energie in een maand je minimaal nodig hebt? Wim: “Je slimme meter meet ieder kwartier je energieverbruik. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat levert veel waardevolle data op. Met onze analysetool brengen we je energieverbruik precies in kaart. Op die manier weten we exact wat gegarandeerd je minimale verbruik is. Maar om energie in te kopen voor bijvoorbeeld 2025 of 2026, is meer informatie nodig. Verwacht je bijvoorbeeld te groeien, heb je uitbreidingsplannen of ga je energiebesparende maatregelen nemen? Dit alles berekenen we door in het energiegebruik.”

Ieder jaar nieuwe beoordeling

Ieder jaar opnieuw bekijkt Klaver samen met je wat de beste manier van inkoop voor je bedrijf is. “We kunnen per jaar inkopen, maar ook per maand. Dat maakt het heel flexibel.” Het clickcontract van Klaver vormt de basis voor de energie-inkoop. Dit is een raamcontract voor vier jaar. Met het clickcontract, de analysetool en de combinatie van inkoop op de langetermijnmarkt en dagmarkt kies je als bedrijf gegarandeerd voor de voordeligste energie-inkoop, aldus Wim. “We zitten bovenop die markt en spelen continu in op ontwikkelingen. Dus als de situatie verandert, zijn wij er als de kippen bij om daarop te reageren.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief