Verbruik je meer energie dan in je contract staat? Onderneem actie

Het werd gedoogd: zakelijke klanten die meer energie verbruiken dan de zogenoemde contractwaarde. Maar door het volle stroomnet ziet Enexis hierop nadrukkelijk toe. Dat vraagt om actie.

Klanten met een grootzakelijke aansluiting spreken met Enexis een gecontracteerd transportvermogen voor elektriciteit en een gecontracteerde transportcapaciteit voor gas af. Dit heet de contractwaarde. Door groei of uitbreiding van het bedrijf kan het zijn dat je deze contractwaarde overschrijdt. In het verleden was dit geen probleem – Enexis gedoogde het – maar met de huidige netcongestie gaat de netbeheerder klanten aan het contract houden. Blijf je overschrijden, dan kan dat leiden tot boetes en in het uiterste geval zelfs tot afsluiting van het net.

Capaciteit vrijspelen

Enexis stelt je via e-mail op de hoogte als je de afgesproken contractwaarde overschrijdt. Het is belangrijk om dan in actie te komen. Klaver Energie ondersteunt je bij het vinden van een oplossing. Wij beoordelen je gebruiksdata en kijken of en hoe je capaciteit op het net kunt vrijspelen. Wellicht kun je processen anders inrichten, zodat er geen pieken meer ontstaan, of kun je energie besparen. Dat laatste is niet alleen een oplossing voor de overschrijding, maar levert je ook een kostenbesparing op. Mocht dit alles niet mogelijk zijn, dan kunnen we gebruikmaken van accu’s. Omdat dit duur is, doen we dat liever niet.

Bel ons

Gebruik je meer energie dan volgens de contractwaarde is toegestaan, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Samen kijken we naar oplossingen om boetes en afsluitingen te voorkomen.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief