Verander je parkeerterrein in een energiecentrale

Via Klaver Parking kun je nu je elektrische auto thuis opladen onder een carport met zonnepanelen. Of het parkeerterrein bij je bedrijf volledig laten overkappen met een zonnedak. Het is een ideale manier om te verduurzamen als je dak bijvoorbeeld niet geschikt is voor zonnepanelen.

Het komt steeds meer in zwang, een bedrijfsparking overkapt met zonnepanelen. “Veel daken van bedrijfspanden zijn niet geschikt om zonnepanelen te plaatsen”, weet Wim Daemen van Klaver Energie. “De constructie is bijvoorbeeld onvoldoende sterk. Wil je toch zelf energie opwekken, dan is een zonnepanelendak boven een parkeerterrein een fraai alternatief. Het voorkomt ook dat we hele weilanden moeten volleggen met panelen.”

Lichte en waterdichte constructie

Klaver is een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde Spaanse ENERparking. Dit bedrijf overkapt in heel Europa parkeerterreinen, maar ook speeltuinen, sportcomplexen en andere open ruimtes. “De modulaire constructie is elegant, licht van gewicht, waterdicht en laat veel licht door”, zegt Wim. “Je sluit het systeem aan op het net. Of – bij een kleinere constructie – plaats je een accu met laadpaal om je auto op te laden.”

Financieren en leasen

ENERparking gebruikt de nieuwste generatie zonnepanelen die een hoge opbrengst garanderen en een hoog rendement. Klaver kan de financiering regelen voor je zonnedak. Ook een leaseconstructie is mogelijk. Wil je meer weten over deze nieuwe mogelijkheid om energie op te wekken? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief