Van energie-inkoper naar energie-expert

Klaver bestaat 10 jaar! Waar in het begin de focus lag op slimme en goedkope energie-inkoop, zijn we uitgegroeid tot dé energie-expert in de regio op het gebied van inkoop, duurzame installaties, besparing, subsidies, onderzoek en analyse, gebouwbeheersystemen en energiesimulaties.

Wim Daemen weet het nog goed. Die eerste dag dat hij samen met toenmalig partner Antoon Roodbeen in het Van der Valk Hotel zat. “We hadden allebei nog ander werk, maar zagen kansen om collectief voordelig energie in te kopen voor bedrijven. Energy-Savings heette de onderneming. Van meet af aan liep dat goed.”

Analyse en beheer

Het duurde dan ook niet lang of beide ondernemers besloten zich volledig op hun nieuwe bedrijf te storten. De inkoop van energie werd uitgebreid met analyse en beheer van contracten. “We zagen dat ondernemers vaak onnodig veel energiebelasting betaalden”, aldus Wim. “We namen de administratieve rompslomp over. Ondernemers waren daar blij mee.” Langzaam maar zeker ging het bedrijf zich ook bezighouden met technische energiebesparingen. Wim: “Ondernemers vroegen om naar installaties te kijken en om advies bij investeringen in duurzame energie. Ik kom uit de installatiewereld. Het lag dus voor de hand dat we ook daarnaar gingen kijken.”

Kampioen verhuizen

Het bedrijf groeide in omzet, in dienstverlening en in personeel. In de beginjaren werd er daardoor veel verhuisd: in de eerste 5 jaar 5 keer. Van Van der Valk naar Schouren Metaal in Blerick. Van daaruit naar de oude Fortis Bank aan de Deken van Oppensingel in Venlo en daarna naar de Wilhelminastraat. “Ik weet nog dat we een kapitaal aan drukwerk hadden liggen met het oude adres erop toen we weer gingen verhuizen. We hebben toen besloten om nooit meer een adres op drukwerk te zetten.” Nu zit de onderneming alweer 5 jaar op de Venloseweg in Tegelen. “Op dit moment zijn er zo’n 14 medewerkers bij ons actief. Op deze plaats kunnen we nog verder groeien.”

Van Klee

Energy-Savings veranderde in Klaver Energie, de dienstverlening breidde zich verder uit: van energie-inkoper naar energie-expert. Er kwam een tweede bedrijf, Van Klee. “Van Klee richt zich op onderzoek, analyse, advies, installatie van duurzame oplossingen en beheer”, vertelt Wim. “Ook kunnen we unieke energiesimulaties maken van gebouwen. Daarmee meten we wat investeringen in duurzaamheid op termijn opleveren.” Ook opende Klaver vorig jaar een tweede vestiging, in Den Bosch.

Toekomst

Plannen voor de komende 10 jaar zijn er volop. Er komt een derde vestiging van Klaver, waarschijnlijk in Eindhoven, in Duitsland zijn de eerste stappen op de markt gezet en dit jaar zal ook België volgen. “In de energiemarkt liggen volop kansen”, zegt Wim. “Zeker waar het gaat om de energietransitie en het besparen van energie is er nog veel te doen. Wij ondersteunen bedrijven daarbij. Dichtbij, met persoonlijke aandacht en maatwerk.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief