Update energiemarkt: het ziet er stabiel uit

De energiemarkt is de afgelopen tijd in rustiger vaarwater gekomen. De tarieven voor gas en elektriciteit zijn nog hoog, maar liggen een stuk lager dan bij het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne. Een update over de energiemarkt.

Met het voorjaar in aantocht kunnen we stellen dat we opnieuw een milde winter hebben. Dat is gunstig voor ons collectieve gasverbruik. Daarbovenop gaan we structureel zuiniger om met energie. Dat alles zorgt ervoor dat de gasopslagen nog steeds goed gevuld zijn. Het vulniveau ligt al maanden boven de 90 procent.

Vasthouden aan de strategie

Het risico op langdurige kou wordt dagelijks kleiner. We verwachten dan ook dat de prijzen de komende maanden niet sterk zullen veranderen. Daarom blijven we voor de collectieve contracten vasthouden aan onze strategie. Concreet betekent dit dat we een deel vastzetten (40 tot 60 procent) en het andere deel van de energie inkopen op de dagmarkt.

Kort op de ontwikkelingen

Uiteraard houden we de situatie en ontwikkelingen goed in de gaten. Geopolitieke spanningen kunnen de markt weer op zijn kop zetten. Mocht daartoe aanleiding zijn, dan passen we onze strategie aan.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief