Steeds meer energieleveranciers werken met voorschot

Zakelijke klanten met een energieaansluiting die zwaarder is dan 3×80 Ampère zijn gewend om hun energiekosten per maand achteraf te betalen. Steeds meer energieleveranciers gaan nu een voorschot in rekening brengen.

De energiemarkt is grillig. De prijzen liggen hoog en kunnen sterk fluctueren. Dit zorgt voor een verhoogd risico voor energiebedrijven: zij leveren namelijk de energie en moeten afwachten of de klant aan het einde van de maand netjes betaalt. We zien dat veel energiebedrijven om die reden een voorschot in rekening gaan brengen.

24 facturen per jaar

Concreet betekent dit dat klanten iedere maand twee facturen krijgen: een aan het begin – het voorschot – en een met de afrekening op basis van het daadwerkelijke verbruik. Het voorschot, dat wordt berekend op basis van historische gegevens, is hierin uiteraard verrekend. Voor klanten met een aansluiting tot maximaal 3×80 Ampère verandert er niks: je betaalt iedere maand een voorschot, aan het einde van het jaar ontvang je een afrekening op basis van het werkelijke verbruik.  

Vragen?

Ontvang je ook twee facturen per maand voor dezelfde aansluiting en heb je vragen over bijvoorbeeld je voorschot? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen samen met je energieleverancier bekijken hoe we de facturatie kunnen optimaliseren.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief