Sla je energie op in je eigen accu’s met BaaS

Klaver Energie komt met een nieuwe dienst: Battery as a Service, kortweg BaaS. Hiermee sla je energie op in je eigen accu’s. Ideaal als je geen (zwaardere) aansluiting krijgt bij de netbeheerder of je eigen opgewekte stroom wilt gebruiken wanneer jij wilt. Met BaaS ben je baas over je eigen energie. 

De hoge energieprijzen, een overvol stroomnet en de transitie naar duurzame energie zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven het energieheft in handen nemen. BaaS is dan een slimme oplossing, zegt Wim Daemen, directeur Klaver Energie. “Met dit all-in concept sla je energie zelf op. Dat gebeurt in accu’s uit datacenters. Die worden elke 4 jaar vervangen zijn getest en niet of nauwelijks gebruikt. Ze kunnen nog een heel leven mee. Honderd procent circulair, verzekerbaar en brandveilig.” Klaver levert accupakketten van 50 kW tot 2.200 kW in een leasecontract voor 3 jaar. Er is al een contract vanaf 250 euro per maand exclusief plaatsing, monitoring en onderhoud. 

Binnen 12 weken aangesloten
Omdat het leasen van energieopslag geen broodje is dat je even snel bij de bakker koopt, gaat Klaver zorgvuldig te werk. Dat begint met het meten van het energieverbruik. Wim: “We meten wat je per etmaal verbruikt en waar de pieken en dalen zitten. Ook bekijken we je technische installatie, je aansluitwaarde en toekomstige energiebehoefte. Op basis daarvan doen we een voorstel. Uitgangspunt is dat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare energie. Ga je akkoord, dan worden de accu’s binnen 12 weken geleverd en aangesloten.” 

Ook interessant als je zelf geen energie opwekt
Energie opslaan is allereerst interessant voor ondernemers die zelf energie opwekken, zegt Wim. “Je levert dan geen stroom aan het net, maar slaat die op tot het moment dat je de stroom zelf nodig hebt.” Maar ook als je zelf geen energie opwekt, kan BaaS interessant zijn, aldus Wim. “Je koopt elektriciteit in op momenten dat de prijs laag is – bijvoorbeeld als de zon schijnt en het hard waait – en slaat die op in je accu’s. Als de stroom duur is, gebruik je deze stroom. Je kunt opgeslagen elektriciteit ook verkopen als de prijs hoog is. Wij bekijken samen wat voor jou de beste optie is.”

Voordelen op een rij
•    Lage investeringskosten d.m.v. lease
•    Stationaire of mobiele energieopslag
•    Duurzame oplossing t.a.v. aggregaat
•    Meer vermogen ter beschikking d.m.v. peakshaving
•    Oplossing op korte termijn
•    Inclusief service en onderhoud
•    24/7 bereikbaar bij storingen en calamiteiten
•    Inpandig te plaatsen
•    Altijd een oplossing op maat

Nieuwsgierig wat BaaS jou kan opleveren? Neem dan contact met ons op.

Foto: Accupark datacenter Google Saint-Ghislain

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief