Rapportage energiebesparingsplicht niet klaar: wat nu?

Heb je een energiebesparingsplicht? Dan moet je voor 1 december 2023 je rapportage indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Klaver kan die rapportage voor je regelen, maar niet meer dit jaar helaas.

Als je bedrijf meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit en/of meer dan 25.000 m3 gas verbruikt, ben je verplicht om een bedrijfsenergieplan op te stellen en in te dienen bij de RVO. Dit hebben we al voor veel bedrijven gedaan.

Grondige aanpak

Het opstellen van zo’n plan vraagt om een grondige aanpak: we verrichten metingen en halen alle benodigde (technische) informatie op. Met behulp van software maken we een analyse en stellen we een standaardrapport op. Daarin vind je je energieverbruik en een analyse van je bedrijfsgebouw(en) op verlichting, verwarming, koeling, machinepark en elektrische installaties. Ook doen we verbetervoorstellen, inclusief benodigde investering, verwachte opbrengst en terugverdientijd. Het verslag melden we af bij het e-loket van de RVO.

Geen capaciteit

Je zult begrijpen dat bovenstaande niet in een uurtje gepiept is. Helaas hebben wij dan ook geen capaciteit om dit jaar nog nieuwe afspraken in te plannen voor een rapportage. Terwijl je rapportage uiterlijk 1 december 2023 bij de RVO moet liggen.

Wat nu?

Wil je dat wij de rapportage voor je verzorgen, plan dan snel een afspraak met ons in voor begin volgend jaar. Je rapportage is dan weliswaar niet op tijd binnen bij de RVO, maar wel op tijd voor een eventuele controle door de overheid. Op het moment dat zo’n controle daadwerkelijk plaatsvindt, geven wij de controleur ter plekke tekst en uitleg over de rapportage. Ook op dat gebied ondersteunen we je dus graag!

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief