Nieuwe analysetool helpt om energie te besparen

Van Klee – het zusterbedrijf van Klaver Energie – heeft een nieuwe analysetool ontwikkeld. Daarmee weet je snel waar eventuele energielekken zitten en hoe je pieken kunt voorkomen. Het enige dat we nodig hebben zijn je energiedata.

Je slimme meter meet ieder kwartier je energieverbruik. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat levert veel waardevolle data op. Met een nieuwe tool analyseren we die data. “De tool sorteert de metingen van klein naar groot”, zegt Wim Daemen. “Op vrije dagen is het energieverbruik zeer gering als het goed is. Wordt er toch energie gebruikt, dan achterhalen we waar dat is. We zien bijvoorbeeld regelmatig dat bedrijven hun luchtbehandelingssysteem continu laten draaien. Dat is onnodig. Als er niemand is, kan het apparaat uit. Dat scheelt je energie, onderhoud en verlengt de levensduur van het systeem.”

Waar komen die pieken vandaan?

Het middendeel van de grafiek laat het energieverbruik zien als het bedrijf vol in bedrijf is. En dan zijn er nog de pieken. Wim: “Het is interessant om te achterhalen waar die vandaan komen. Een piekmoment kan bijvoorbeeld ontstaan als meerdere machines tegelijkertijd ingeschakeld worden. Wellicht kun je dat voorkomen door machines kort na elkaar op te starten. Door processen slimmer in te richten, kun je vaak veel energie besparen.”

Geen tijd en investering nodig

Wil je jouw energieverbruik laten analyseren, neem dan contact op. Wim: “Het kost je geen tijd, we hebben alleen je energiedata nodig. We analyseren op afstand. En met kleine inspanningen kun je vaak al veel energie besparen. Zonder investering.”

Deze scan kan worden geactiveerd vanaf €350,- per aansluiting.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief