MarktVast: vast tarief tegen gemiddelde marktprijs

In de loop van volgend jaar komt Klaver Energie met een nieuw product: MarktVast. Dit is een energiecontract met een vast tarief. Dat tarief is gebaseerd op de gemiddelde marktprijs in het jaar voordat je contract ingaat.

Met de hoge energieprijzen is het op dit moment niet interessant om een vast contract af te sluiten. Daarom werkt Klaver met flexibele contracten, waarbij we energie op de dagmarkt inkopen, of met clickcontracten, waarbij we energie deels op de langetermijnmarkt en deels op de dagmarkt inkopen. Op die manier kunnen we zo voordelig mogelijk voor klanten inkopen.

Klantvraag

“We krijgen de laatste tijd regelmatig vragen van klanten die graag meer vastigheid willen, meer zekerheid om het inkooprisico te verkleinen”, zegt Wim Daemen van Klaver Energie. “Daarom zijn we gaan kijken naar nieuwe oplossingen. Die hebben we gevonden in een nieuw product, MarktVast. Daar komen we in de loop van volgend jaar mee op de markt.”

Hoe werkt het?

MarktVast is een vast contract voor 3 jaar dat steeds met een jaar verlengd kan worden. “In het eerste jaar kopen we iedere dag 1/365e deel van je jaarenergieverbruik op de dagmarkt. In het tweede jaar betaal je het gemiddelde van die 365 delen. Stel: je kiest op 1 juli 2023 voor MarktVast, dan betaal je het eerste jaar dus een flexibel tarief. Vanaf 1 juli 2024 betaal je een jaar lang de gemiddelde prijs over de periode 1 juli 2023 tot 30 juni 2024. Zo betaal je per maand een vast bedrag en heb je geen last van plotselinge prijsschommelingen.”

Wanneer Klaver met het product begint, is nog onduidelijk. Wim: “Dat hangt ook af van de ontwikkelingen op de energiemarkt. Maar uiteraard houden we je op de hoogte.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief