Laat het ons weten als de RUD op controle komt

De Regionale Uitvoeringsdiensten (RUD’s) gaan het aantal controles flink opvoeren bij bedrijven met een hoog energiegebruik. Komen ze bij jou op bezoek? Neem dan contact met ons op.

Gebruik je als bedrijf meer dan 50.000 kilowattuur aan elektriciteit of meer dan 25.000 kuub gas? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. De RUD’s zien daarop toe. En ze gaan flink meer controleren, zo meldde De Limburger onlangs. De RUD’s controleren nu nog voornamelijk stimulerend en adviserend, maar sluiten ‘bestuurlijke handhaving middels dwangsombesluiten’ niet uit, aldus het nieuwsbericht.

Energiescan

“We merken bij Klaver ook dat de controles toenemen”, zegt directeur Wim Daemen. “We krijgen daarover steeds meer meldingen en vragen van klanten.” Hij vraagt klanten om contact op te nemen als de controlerende instantie zich meldt. Wim: “Wij kunnen dan nog een energiescan voor je uitvoeren. We beoordelen je energieverbruik, verlichting en installaties en doen verbetervoorstellen, inclusief investeringen, opbrengsten en terugverdientijd. Daarmee voorkom je een boete.”

Toelichting

Heb je al een energiescan laten maken, dan hoort Wim het ook graag als de RUD op bezoek komt. “We zorgen er dan voor dat we tijdens de controle aanwezig zijn. We kunnen eventuele vragen beantwoorden en zo nodig een toelichting geven op de bevindingen uit de scan.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief