Klaver Energie Gecertificeerd en Verified!

Vandaag hebben wij ons certificaat van CIRE mogen ontvangen. Wat dat betekent? Nou eigenlijk dit:

De organisatie achter CIRE is de Stichting Integriteit en Transparantie Energieadvies (SITE): een initiatief van energieleveranciers en distributieplatformen.

Het doel van CIRE is het vergroten van de transparantie op en daarmee het vertrouwen in de markt van (intermediaire) verkoop van energiecontracten. Aan de registratie is een onderzoek verbonden.

Na registratie doet CIRE onderzoek naar onder meer de directie/eigenaar(s) van de intermediair, het juiste gebruik van handelsnamen, online vindbaarheid, bereikbaarheid voor energieklanten en de reputatie op internet. Daarnaast monitort het CIRE op dagelijkse basis de volledigheid, kwaliteit en actualiteit van de gegevens van geregistreerde intermediairs.

Intermediairs die aan de vereisten voldoen ontvangen het Transparantiekeurmerk van CIRE.

Marktsituatie
De afgelopen jaren hebben veel nieuwe spelers zich gestort op de verkoop van energiecontracten. Een deel van deze spelers maakt bij gelegenheid gebruik van oneerlijke verkooppraktijken om op korte termijn veel geld te verdienen. Hiervan zijn in gevallen consumenten en ondernemers de dupe. Deze praktijken stralen negatief af op de verkoopkanalen en stellen de energieleveranciers en goedwillende en professionele intermediairs in een kwaad daglicht.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief