Je wilt zonnepanelen. Maar wat is verstandig?

In het kader van de energietransitie lijkt het voor de hand te liggen dat je investeert in zonne-energie en/of warmtepompen. Toch zitten er haken en ogen aan. Bezint eer ge begint, is zeker van toepassing.

Vrijwel dagelijks krijgen we vragen van bedrijven die zonnepanelen of warmtepompen willen. Ze maken werk van de energietransitie. Daar zijn we uiteraard blij mee. Ook blij zijn we dat ze ons om advies vragen. Want tien jaar geleden kon je je dak gerust vol leggen met zonnepanelen: te veel opgewekte elektriciteit leverde je gewoon terug aan de energiemaatschappij, vaak tegen hetzelfde tarief als je voor stroom betaalde. Maar dat is tegenwoordig anders.

Veel vragen

Door de drukte op het energienet mogen bedrijven met een grote aansluiting geen energie meer terug leveren. Met een kleine aansluiting kan het wel, maar ontvang je er maar weinig voor. Tenzij je een goed contract hebt. En dan zijn er nog tal van andere vragen: is je dak geschikt, wat betekent het verzekeringstechnisch, hoe zit het met subsidie, wil je laadpalen voor elektrische auto’s, hoeveel zonnepanelen is interessant, wil je misschien overtollige stroom aan buren leveren? Enzovoorts, enzovoorts. Ook bij warmtepompen spelen veel vragen: hoe zit het bijvoorbeeld met de techniek, werkt de pomp samen met je huidige installatie?

Voorkom verrassingen

Ga bij de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp dan ook niet over een nacht ijs. We onderzoeken graag wat het beste bij jouw bedrijfspand past. Een gedegen onderzoek vooraf voorkomt verrassingen achteraf.   Wij jij weten hoe je de energietransitie het beste kan vormgeven? Neem contact met ons op.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief