‘Hun advies was al na een paar dagen terugverdiend’

Het Venlose levensmiddelenbedrijf Pure Ingredients neemt volgend jaar in Belfeld een derde productielocatie in bedrijf. Klaver Groep is energiepartner van Pure Ingredients. “Dankzij hun adviezen hebben we al tonnen aan euro’s bespaard.”

Pure Ingredients is bekend van het merk Mekkafood, waarmee het marktleider is op het gebied van halalsnacks in West-Europa. Ook de merken Lekker&Anders en Herrenhof komen uit de koker van het bedrijf. Pure Ingredients heeft fabrieken in Kaldenkerken Duitsland en Venlo. In maart 2023 komt daar een nieuwe fabriek bij, in Belfeld. Een bestaande hal wordt daar op dit moment omgebouwd.

Rust en zekerheid
Zo’n 3 jaar nu koopt Klaver stroom en gas in voor Pure Ingredients. “Onze vaste energieleverancier kon alleen energie tegen variabele tarieven leveren”, vertelt financieel directeur Wil Janssen. “Dat is prima in een dalende markt, maar in 2018 gingen de energietarieven omhoog.” Voor de snackfabrikant was het reden om over te stappen op Klaver. “Wij hebben verstand van eten, niet van energie. Klaver is specialist, kent en volgt de markt. Dat geeft rust en zekerheid.”

Terugverdiend
Inmiddels gaat de samenwerking verder dan alleen de inkoop van energie. Wil: “In Venlo werken we met ovens voor onze pizzaproducten. Dat zorgt voor een warme en vochtige werkomgeving. Intern werd de aanleg van een nieuw luchtbehandelingssysteem overwogen. We hebben Klaver om advies gevraagd. Zij hebben de situatie onderzocht en berekend. Een duur luchtbehandelingssysteem van een paar ton bleek vooralsnog niet nodig. Het advies om ruimtes af te sluiten en op natuurlijke te ventileren ligt nog op te plank. In de zomermaanden hebben we het gebruik van een mobiele airco getest. Het scheelt ons een investering van een paar honderd duizend euro. Na een paar dagen was hun advies al terugverdiend.”

Goed advies
Ook op de nieuwe locatie heeft Klaver al een fikse kostenbesparing gerealiseerd. “Aanvankelijk dachten wij dat we een nieuwe elektriciteitsaansluiting moesten laten aanleggen”, zegt Wil Janssen. “Klaver heeft de machines tegen het licht gehouden, gekeken welke machines gelijktijdig gaan draaien en op basis daarvan berekeningen gemaakt. Daaruit bleek dat de aansluitingen die er liggen voldoende zijn. Dat scheelt ons een investering van enkele honderdduizenden euro’s. Ik zeg altijd: een goed advies is nooit te duur.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief