Het clickcontract en de dalende energietarieven

De energietarieven zijn de laatste tijd flink gedaald. Klanten met een collectief clickcontract vragen zich af of zij daarvan ook profiteren. Het antwoord: jazeker.

De energieprijzen op de handelsmarkt zijn na een enorme stijging weer gedaald tot rond het niveau van begin 2022, toen Rusland Oekraïne binnenviel. Klanten die vorig jaar een energiecollectief sloten, denken daardoor dat ze duur uit zijn. Maar dat is niet zo. Als klant heb je namelijk een collectief clickcontract afgesloten. Dit is een raamwerkcontract. Binnen dat contract kopen we je stroom en/of gas deels in op de langetermijnmarkt en deels op de dagmarkt.

Elektriciteit

Heb je in 2022 een collectief clickcontract voor elektriciteit bij ons afgesloten, dan hebben we destijds ongeveer 25 procent van je stroomverbruik ingekocht. De overige 75 procent kopen we in op de dagmarkt. Wij verwachten dat de stroomprijs de komende tijd verder daalt; Franse kerncentrales die stillagen zijn weer in de lucht en in de zomer openen 3 grote windparken op de Noordzee. Zien we een trend dat de prijs omhoog gaat, dan ‘klikken’ we opnieuw een deel van je elektriciteitsinkoop vast.

Gas

Hetzelfde geldt voor het gasverbruik. Eind vorig jaar hebben we voor de collectieve clickcontracten ongeveer 50 procent vastgezet tegen een gunstig tarief. De overige 50 procent kopen we in op de dagmarkt. Ook hier is de prijs gedaald. Dus ook als je vorig jaar een collectief clickcontract hebt afgesloten voor gas en/of stroom, deel je volop mee in de tariefdalingen van de afgelopen tijd. Heb je hierover nog vragen, neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief