Heb je zin in herfstbok?

Bij Klaver houden we wel van speciaalbier. Jij ook? Komt goed uit. Wij hebben meegedaan aan de crowdfunding van biercafé en stadsbrouwerij De Klep in Venlo. Daardoor hebben we 50 grote flessen overheerlijke Sintermerte Herfstbok liggen. Die geven we weg!

Wie in Venlo bijzonder bier wil drinken, komt al snel uit bij De Klep. Alles aan de kroeg ademt de sfeer van speciaalbier. Het café had makkelijk net zo oud kunnen zijn als de eeuwenoude Floddergats waarin het ligt, maar het pand is pas 8 jaar oud. Dat heeft zo zijn voordelen, zegt kastelein Louis Klaassens. “Het pand is dubbel geïsoleerd en de koelingen en kachel leveren veel warmte, dus we gebruiken weinig gas.” Om zelf stroom op te kunnen wekken, heeft hij onlangs samen met Klaver gekeken de mogelijkheid van zonnepanelen op het dak. “We willen heel graag zelf stroom opwekken”, aldus Louis. “Maar de terugverdientijd is té lang. Dus we zien er nog even vanaf. Klaver koopt nu voordelig groene stroom in voor ons.”

Crowdfund

De twee lockdowns dit jaar hebben er financieel behoorlijk ingehakt bij De Klep. Daardoor ontbrak het geld om het eigen Sintermerte Herfstbok te brouwen. “We brouwen dat bier al een aantal jaren, het zou zonde zijn als daar een einde aan zou komen. Gelukkig hebben we een trouwe achterban. We zijn een succesvolle crowdfundactie begonnen, waarbij veel gasten en relaties op voorhand een pakket bokbier kochten. Daardoor kunnen we ook dit jaar genieten van Sintermerte Herfstbok.”

Zachte smaak

Sintermerte Herfstbok is een bier van het type tarwebok, aldus Louis. Hij geeft een kleine masterclass. “Het is gebrouwen met een stevig deel tarwemout. Dit geeft het bier een zachtere smaak. Daarnaast zit er nog genoeg geroosterde en gekarameliseerde mout in het beslag voor de typische bokbiersmaak. De hopvariëteiten Tradition en Perle zorgen voor een passende bitterheid.”

50 flessen verdelen

We kunnen ons voorstellen dat het water je nu in de mond loopt. Dan hebben we goed nieuws. Want wij hebben meegedaan aan de crowdfundactie en 50 flessen van driekwart liter liggen. Die geven we weg. Aan wie? We nemen ze mee naar de eerste 50 afspraken die we hebben. Val je buiten de boot? Bestel dan je eigen pakket bij De Klep. Of meld je aan voor Klep in ein Täötje. Louis: “Iedere week stellen we een mooi pakketje bieren samen. Daaraan koppelen we een livestream, waarin ik uitleg geef over de bieren.” Proost!

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief