Geen elektriciteitsaansluiting of verzwaring? Lease je eigen energiecentrale!

Ongetwijfeld heb je ‘m ook gekregen. De mail van Enexis dat je de komende vijf tot tien jaar rekening moet houden met flinke wachttijden als je een nieuwe stroomaansluiting wilt of je bestaande aansluiting wilt verzwaren. Dat is slecht nieuws als je groeiplannen hebt. Het goede nieuws is dat je die plannen niet in de ijskast hoeft te zetten. Want dankzij de samenwerking van Klaver Energie en Lek/Habo haal je nu je eigen energiecentrale in huis.

Warmte-krachtkoppeling

Deze energiecentrale is een warmte-krachtkoppeling (WKK). Afhankelijk van de situatie bij jouw bedrijf zet de WKK gas, biogas, waterstof of zonne-energie om in elektriciteit. Bij dat proces komt ook warmte vrij, die je kunt gebruiken voor de verwarming van je pand, om water op te warmen of voor processen die warmte nodig hebben. De WKK is dus een efficiënte en duurzame oplossing voor je energieprobleem.

Hoe werkt het?

Klaver Energie bespreekt met jou je groeiplannen en behoeften en berekent hoeveel stroom je nodig hebt de komende jaren. Die berekening vormt de basis voor de capaciteit van de energiecentrale die Lek/Habo bij je bedrijf neerzet. Lek/Habo sluit de installatie aan, vervolgens zorgt Klaver voor de afstemming en integratie met je processen. De WKK wordt dus precies afgestemd op jouw behoeften en processen. 

Leaseconstructie

Je leaset de elektriciteitscentrale voor vijf jaar. Daarna heb je je aansluiting van Enexis. Je kunt dan kiezen: of het leasecontract opzeggen of verlengen. Verlengen heeft als voordeel dat je alle pieken en dalen van je energieverbruik kunt wegpoetsen. Je vraag naar energie wordt daardoor constant, daardoor kun je energie heel voordelig inkopen. Dat is voor later: belangrijk nu is dat je onderneming kan groeien.

Bundeling van krachten

Lek/Habo – dat negen vestigingen heeft in Nederland, Polen, Duitsland en België – plaatst al decennialang WKK’s bij bedrijven. In de tuinbouw, maar bijvoorbeeld ook in Japan, toen bedrijven zonder energie kwamen te zitten door de kernramp in Fukushima als gevolg van de tsunami in maart 2011. “We hebben ontzettend veel ervaring met WKK’s. Daarin ligt onze kracht. De kracht van Klaver is om de WKK exact af te stemmen op de wensen en processen van een bedrijf. We vullen elkaar perfect aan”, zegt Dick Lek, eigenaar van Lek/Habo.

Wim Daemen van Klaver Energie: “Dick en ik hebben elkaar ontmoet bij ons hardloopclubje voor ondernemers in Horst. Iedere donderdagmorgen om 7 uur rennen we, daarna ontbijten we samen. Daar hebben we ons goed leren kennen. We weten wat we aan elkaar hebben en vertrouwen op elkaars expertise. We vormen een goede match om ondernemers vooruit te helpen nu ze geen stroomaansluiting of –uitbreiding kunnen krijgen.”

Wil je meer weten over een eigen energiecentrale bij je bedrijf? Wil je erachter komen wat de samenwerking tussen Klaver en Lek/Habo voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief