‘Gas blijft schaars en daardoor duur’

Nu willen we van het Russische gas af, straks willen we – door klimaatafspraken – helemaal van het gas af. Gas blijft daardoor schaars. Samen met ENGIE werken we aan een clickcontract voor gas, zodat jij op de voordeligste manier kunt inkopen.

Net als andere energieleveranciers is ENGIE op dit moment druk bezig om alternatieven te vinden voor het Russische gas. “We hebben onlangs een contract gesloten met een Amerikaanse partij voor de levering van vloeibaar gas”, zegt Henrique Engels, accountmanager zakelijke markt bij Engie. “Dat gas was bedoeld voor China, maar komt nu onze kant op.”

Het komt niet goed

Het zal de hoge gasprijs niet drukken, zegt hij. “Het is duur gas.” Henrique verwacht ook niet dat de prijs op termijn zal dalen. “Energiebedrijven conformeren zich aan de klimaatafspraken. In 2050 willen we van het gas af zijn. Dat betekent dat we de komende jaren steeds minder gas gaan inkopen. Gas blijft dus schaars en daardoor duur. Ik merk dat veel bedrijven zoiets hebben van: ik wacht nog even met inkopen tot de prijs daalt, het komt wel goed. Maar nee, het komt niet goed.”

Clickcontract

Om bedrijven te helpen zo goedkoop mogelijk gas in te kopen, werken Klaver Energie en ENGIE samen aan een clickcontract zoals dat nu ook al voor elektriciteit bestaat. Als bedrijf sluit je een raamcontract voor vier jaar af. Binnen dat contract gaan Klaver en ENGIE op zoek naar de ‘koopjes’ op de gasmarkt. Henrique: “Daarnaast kan Klaver je met onderzoeken, analyses en adviezen  uitstekend helpen om het gasverbruik af te bouwen. Het is echt niet nodig om paniekvoetbal te spelen. Maar hoe eerder je begint met de afbouw van het gas, hoe beter. De gasprijzen van een paar jaar geleden komen niet meer terug.” Binnenkort volgt meer info over het clickcontract voor gas. Wil je nu al meer weten? Of een afspraak maken om naar je energiehuishouding te kijken? Neem contact met ons op.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief