Energie-inkoop 2.0 goed voor flinke besparingen

Binnen de Klaver Groep werken we aan een nieuwe, innovatieve manier van energie-inkoop. Die levert zakelijke klanten jaarlijks een behoorlijke besparing op energiekosten op, aldus Wim Daemen, directeur Klaver.

Al een aantal maanden werkt Wim aan wat hij noemt energie-inkoop 2.0. Het energiegebruik van de klant, de prijs op de beurs, eigen energieopwekking én opslag zijn daarin de hoofdrolspelers, zegt hij. “Wij kopen nu energie op de beurs in op het moment dat het tarief gunstig is”, zegt hij. “Door de komst van zonne- en windenergie fluctueert de prijs veel meer dan vroeger. Waait het bijvoorbeeld hard op een zonnige dag, dan is er veel energieaanbod en daalt de prijs. Is het windstil en schijnt de zon niet, dan moeten traditionele energiecentrales bijspringen en is energie duurder. Dat maakt het interessant om naar de prijs per uur te kijken.”

Rekentool

Het bracht hem op een idee: wat nou als je energie inkoopt op het moment dat het goedkoop is, opslaat en gebruikt als je het nodig hebt? En andersom: energie die je opwekt en niet gebruikt, opslaat en verkoopt als de prijs hoog is? Hij ontwikkelde geavanceerde rekensoftware die realtime de energieprijs koppelt aan het energieverbruik van een klant en die rekening houdt met eigen energieopwekking, opslag en andere relevante factoren. “Ik heb gerekend met data van klanten”, zegt Wim. “Zij kunnen met deze innovatieve manier van energie-inkoop per jaar vele tienduizenden euro’s besparen. De investeringen die daarvoor nodig zijn, zijn heel snel terugverdiend.” 

Momenteel werkt Klaver aan een portal voor klanten, zodat zij op deze nieuwe manier hun energie-inkoop, -verbruik en –opwekking kunnen monitoren. Als die klaar is, komt de dienst op de markt. Ben je nieuwsgierig en wil je nu al meer weten? Stuur dan een mailtje naar Wim.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief