Een collectief contract, maar wat ga je betalen?

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij een collectief energiecontract van Klaver Energie. Misschien ben jij ook aangesloten. Een goede keuze, want het betekent dat je energie inkoopt voor een gunstig tarief. Maar wat ga je eigenlijk betalen het komende jaar?

Binnen een collectief clickcontract kopen we je stroom en/of gas deels in op de langetermijnmarkt en deels op de dagmarkt. Als de prijs voordelig is voor de komende jaren, dan ‘klikken’ we die vast. Dat doen we voor je hele energieverbruik of een deel daarvan. Het andere deel kopen we in op de dagmarkt, op het moment dat er relatief weinig vraag en het aanbod groot is. Want dan is de prijs het laagst.

Ieder kwartaal info

Vanaf juli dit jaar gaan we je eens per kwartaal informeren over de inhoud van je clickcontract. We laten je weten hoe je contract is opgebouwd, inclusief de bijbehorende tarieven. Je ziet dus welk deel van je energieverbruik we vastgeklikt hebben tegen welke prijs en welk deel we inkopen op de dagmarkt. Ook zullen we je informeren over de ontwikkeling van de prijzen op die dagmarkt. Meer informatie over het clickcontract vind je op onze site. Heb jij nog niet ingeschreven op een collectief contract, maar heb je wel interesse? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief