Dormio kiest voor Klaver: ‘Ze sprongen er ver bovenuit’

Na een pitch koos Dormio Resorts & Hotels voor Klaver als energiepartner voor acht vakantieparken in Nederland. Vooral vanwege de kijk op duurzaamheid. “Ze zeiden: als je het gasfornuis vervangt door inductiekookplaten, zit om zes uur ’s avonds je hele park zonder stroom.”

Dormio Resorts & Hotels staat bekend om zijn luxe resorts en hotels. In het Limburgse heuvelland vind je bijvoorbeeld Dormio Resort Maastricht. Het bedrijf werd vorig jaar in één keer een grote speler in vakantieparken door de overname van dertig parken van Roompot en Landal GreenParks. “Waar Dormio Resorts & Hotels actief is in het premium segment, richten we ons met deze nieuwe parken op de bovenkant van het middensegment”, zegt inkoopmanager Merijn Kattenbelt. “Dat doen we onder de naam Summio Parcs.”

Niet per se zonnepanelen

Bij acht van de overgenomen parken liep het energiecontract af per 1 januari dit jaar. Merijn: “We zochten dus een nieuwe energieleverancier, maar tegelijkertijd ook een partner om de parken te verduurzamen. We hebben met drie partijen gesproken, waaronder met Klaver. Die kenden we al als energieleverancier van Dormio Resort Maastricht.” Klaver sprong er in het gesprek ver bovenuit, zegt Merijn. “Waar de andere partijen direct met plannen voor bijvoorbeeld zonnepanelen kwamen, wil Klaver per park kijken wat mogelijk is. Om te verduurzamen hoef je niet per se zonnepanelen aan te leggen. Vaak kan dat niet eens, omdat het netwerk het niet aankan.”

Propaangas

Hij geeft een voorbeeld. “Wij dachten: we vervangen het gasfornuis door inductie. Maar lang niet op alle parken kan het netwerk dat aan. Klaver zei: als iedereen om zes uur ’s avonds begint te koken, zit het hele park zonder stroom. Je kunt dan misschien beter kiezen voor propaangas, de uitstoot van CO2 ligt daarbij veel lager dan bij andere brandstoffen. Op het net blijft dan ruimte over voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook een warmtekrachtkoppeling kan interessant zijn. Al die zaken gaan we onderzoeken. Klaver kijkt verder dan het gebruikelijke palet en denkt per park mee over oplossingen.”

Maatwerk

De acht parken nemen inmiddels allemaal energie af via Klaver, via een CombiGarant contract van Hezelaer Energy. “Een deel van de prijs staat vast, een deel wordt ingekocht op de dagmarkt”, zegt Merijn. “De verhouding kan per park verschillen, ook dat is maatwerk. Klaver neemt hierin het voortouw en zorgt voor de inrichting van dit maatwerk. Hierdoor kunnen wij onze aandacht vestigen op andere zaken dan de administratie.”

No cure, no pay

Merijn is vooralsnog zeer tevreden over de samenwerking met Klaver. “Ze reageren snel, schakelen bij waar nodig en denken met ons mee. Ze bekijken nu bijvoorbeeld ook of we energiebelasting kunnen terugvragen op basis van no cure, no pay. Top! Energie en verduurzaming is ontzettend ingewikkeld, zeker met de huidige beperkingen op het elektriciteitsnet. Wij hebben daar geen verstand van, Klaver wel. Ik verwacht dat we de komende jaren veel plezier zullen hebben van de samenwerking.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief