‘De energietransitie vraagt ook om een gedragsverandering’

Max Beijers uit Maasbree is vorig jaar op de universiteit afgestudeerd als bedrijfskundige met een master in organisatieontwikkeling en –ontwerp. Sinds 1 februari werkt hij bij Klaver Energie. Het doel is dat hij doorgroeit tot energieadviseur. Max stelt zich graag aan je voor.

“De energiesector en dan vooral de energietransitie boeit me enorm. Vooral het organisatorische en sociale aspect ervan. Want met alleen een warmtepomp en zonnepanelen ben je er als bedrijf niet. De energietransitie vraagt ook om een gedragsverandering van medewerkers en voor een aanpassing van processen. Op termijn ga ik klanten van Klaver daarover adviseren. Dat wordt een belangrijk aandachtspunt. Ook word ik binnen Klaver de vraagbaak voor subsidies die bedrijven kunnen aanvragen om de transitie te verwezenlijken.”

Goed gevoel

“Maar eerst verdiep ik me in Klaver zelf. Ik ga de eigen organisatie en werkwijzen kritisch tegen het licht houden. Wat kan beter, wat kan slimmer, wat kunnen we automatiseren of digitaliseren? Ik heb voor Klaver gekozen vanwege de inhoud van de functie, maar zeker ook vanwege de klik met de mensen die er werken. De sfeer is open en prettig. In het eerste gesprek nodigde Wim me uit om eens een paar dagen mee te lopen. Dat gaf meteen een goed gevoel. Ik ben bij meer bedrijven op gesprek geweest, maar nergens werd me die optie geboden. De eerste maand is me goed bevallen. Ik kijk uit naar de komende tijd.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief