‘De bewustzijnsmatrix zorgt voor een goede start’

Steeds meer bedrijven zijn bezig met de energietransitie. We merken dat aan vragen die we krijgen om daarbij te ondersteunen. Een nieuw hulpmiddel, de bewustzijnsmatrix, helpt om samen een goede start te maken.

Ondernemingen die op energiegebied volledig zelfvoorzienend willen worden of bijvoorbeeld volledig over willen gaan op energie uit waterstof: Wim Daemen komt ze steeds vaker tegen. “Niet zelden zijn het torenhoge ambities op basis van wat ze gelezen of gehoord hebben. Los van het feit of die ambities überhaupt mogelijk zijn in het bestaande pand van het bedrijf, onderschatten ondernemers vaak het werk en de investeringen die ermee gemoeid zijn.”

Dezelfde taal

Om erachter de komen wat de klant wil en weet, heeft Klaver de bewustzijnsmatrix ontwikkeld. “Met deze vragenlijst krijgen we een goed beeld van je kennisniveau. Dit helpt ons om dezelfde taal met elkaar te spreken. We stemmen daar onze aanpak en werkwijze op af. Dat voorkomt verwarring en miscommunicatie.” Klaver heeft de bewustzijnsmatrix inmiddels een aantal keren in de praktijk toegepast. “Van beide kanten is dat goed bevallen. Het helpt om samen een goede start te maken.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief