Data-analyse: inzicht in je energieverbruik

Door het overvolle stroomnet houdt Enexis klanten meer en meer aan de contractwaarde. Maar hoe weet je hoeveel en wanneer je energie verbruikt? Een data-analyse door Van Klee biedt uitkomst. En helpt je om boetes te voorkomen én energie te besparen.

Klanten met een grootzakelijke aansluiting spreken met Enexis een gecontracteerd transportvermogen voor elektriciteit en een gecontracteerde transportcapaciteit voor gas af. Dit heet de contractwaarde. Door groei of uitbreiding van het bedrijf kan het zijn dat je deze contractwaarde overschrijdt. In het verleden was dit geen probleem – Enexis gedoogde het – maar met de huidige netcongestie gaat de netbeheerder klanten aan het contract houden. Blijf je overschrijden, dan kan dat leiden tot boetes.

Capaciteit vrijspelen

Enexis stelt je op de hoogte als je de afgesproken contractwaarde overschrijdt. Het is belangrijk om dan in actie te komen. Bijvoorbeeld door een data-analyse te laten uitvoeren door Van Klee (het zusje van Klaver Energie). We brengen je verbruik in kaart en analyseren dat. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn om heftrucks en auto’s niet tegelijkertijd aan de lader te leggen. Om machines niet op hetzelfde moment op te starten. Of om slimmer om te gaan met de energie in koelcellen.

Kostenbesparingen

Met een data-analyse door Van Klee krijg je dus niet alleen inzicht in je energieverbruik, je kunt pieken voorkomen en misschien zelfs kostenbesparingen realiseren. Interesse? Neem dan contact met ons op. De prijs voor een data-analyse is vanaf 425 euro exclusief btw.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief