Bespaar ook gemiddeld 23% op energiekosten

Waarom het clickcontract de beste energieoptie is

Met een variabel energietarief ben je duur uit. En nu je energieprijs vastzetten voor een paar jaar is al helemaal geen optie. De beste keuze? Het clickcontract. Daarmee profiteer je optimaal van de prijsschommelingen op de energiemarkt. En kies je voor groene energie.

Wat is een clickcontract?
Met een clickcontract kopen we je energie deels in op de langetermijnmarkt (ENDEX) en deels op de dagmarkt (APX). Het kan gunstig zijn om op de ENDEX energie in te kopen voor bijvoorbeeld 2024 of 2025. Als de prijs voordelig is, klikken we die vast. Dat doen we voor je hele energieverbruik of een deel daarvan. Het andere deel kopen we in op de dagmarkt, op het moment dat er relatief weinig vraag en het aanbod groot is, bijvoorbeeld bij veel zon en wind. Dan is de prijs het laagst.

Hoe werkt het?
Je sluit een clickcontract af voor 3 jaar. In dat contract stemmen we samen af wat in jouw situatie het gunstigste is om te doen. Dat is maatwerk. Vervolgens gaan we binnen het raamcontract op zoek naar de ‘koopjes’ op de energiemarkt. Door de ontwikkelingen op de ENDEX en APX continu te monitoren, pikken we de scherpe aanbiedingen eruit. Via marktinformatie en een goede onderbouwing houden we je op de hoogte van de inkopen die we doen.

Samenwerking met ENGIE
Bij het clickcontract werken we samen met energiebedrijf ENGIE. Samen met de experts van de ENGIE Market Desk volgen we de markt nauwgezet en kennen we de laatste ontwikkelingen, zowel lokaal als internationaal. Met onze gezamenlijke kennis kunnen we slimme inkoopbeslissingen nemen. Samen zijn we altijd op de hoogte van prijsfluctuaties, zodat jij optimaal profiteert van de dynamiek op de energiemarkt.

De voordelen op een rij

Interesse?
Neem contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie.

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief