Bij Vera draait alles om de zon

Vera in Venray is specialist in rolluiken en zonwering. De nieuwste trend is dat die op zonne-energie werken. Eigenaar Michèl Willemse ziet veel overeenkomsten tussen Klaver Energie en zijn bedrijf. “We zijn allebei dichtbij de klant, innovatief en servicegericht.”

De gevolgen van de energiecrisis zijn ook bij Vera goed merkbaar. “Sinds de energieprijzen de pan uitrijzen, neemt de vraag naar onze oplossingen toe”, aldus Michèl. “Rolluiken en screens zorgen voor een comfortabel binnenklimaat en besparen energie. ’s Zomers houd je het koel binnen en bespaar je op aircokosten, ’s winters houd je de warmte juist binnen en bespaar je op energie. Want de meeste energie verdwijnt via de ramen naar buiten. Rolluiken, maar ook screens, beperken het warmteverlies. Je kunt de verwarming makkelijk een graad lager zetten, zonder in te leveren op comfort.”

Trend

De nieuwste trend zijn rolluiken en screens die op eigen zonne-energie werken. Michèl: “Het systeem is volledig draadloos. Je hoeft ze niet aan te sluiten op het elektriciteitsnet, geen gaten te boren en het is hartstikke duurzaam.” Rolluiken, screens, maar ook andere Vera-producten als lamellendaken, terrasschermen, uitvalschermen en markiezen worden lokaal gemaakt of regionaal aangekocht. “In ons productiebedrijf By Michèl in Oostrum maken we alle rolluiken en ritsscreens zelf, op maat voor de klant, lokaal, duurzaam en servicegericht.”

Verduurzamen

Die kwaliteiten vindt Michèl ook terug bij Klaver Energie. “Een gesprek met Klaver gaat altijd over meer dan alleen de energie-inkoop. Ze denken ook goed mee over hoe we kunnen verduurzamen. Zo hebben we alle verlichting al vervangen door led en hebben we de aanleg van zonnepanelen besproken. Maar we zitten in een ouder huurpand en in overleg met de verhuurder gaan we eerst de kozijnen vervangen. Zonnepanelen is stap 2.”

Perfecte partner

Dankzij Klaver heeft Vera/By Michèl zelf nog geen last van de hoge energieprijzen. “Wim Daemen heeft ons een tijd geleden geadviseerd om het contract voor langere tijd vast te leggen, al voor de prijzen sky high gingen. Dat advies heb ik gelukkig ter harte genomen. Als het contract afloopt zal ik weer zijn advies volgen; dat zal dan een clickcontract worden.” Michèl is blij met een energiepartner die dichtbij zit en kennis van zaken heeft. “Bij grote energiebedrijven heb ik nog nooit met iemand gesproken die weet waar hij het over heeft en wat er speelt in de markt. Klaver levert echt toegevoegde waarde. Een perfecte partner.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief