Battery as a service

BaaS over je eigen energie

Met Battery as a Service, kortweg BaaS, sla je energie op in je eigen accu’s. Ideaal als je geen (zwaardere) aansluiting krijgt bij de netbeheerder of je eigen opgewekte stroom wilt gebruiken wanneer jij wilt. Met BaaS ben je baas over je eigen energie.

Accu’s uit datacenters
Je slaat energie op in accu’s die uit datacenters komen. Die worden elke 4 jaar vervangen en zijn niet of nauwelijks gebruikt. Ze kunnen nog een heel leven mee. We leveren accupakketten van 50 kW tot 1.600 kW in een leasecontract voor 3 jaar. Er is al een contract vanaf 250 euro per maand, inclusief plaatsing, monitoring en onderhoud.

Hoe werkt het?
We meten je energieverbruik en kijken waar pieken en dalen zitten. Ook bekijken we je technische installatie, je aansluitwaarde en toekomstige energiebehoefte. Op basis daarvan doen we een voorstel. Uitgangspunt is dat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare energie.

Ook interessant als je zelf geen energie opwekt

Battery as a Service is interessant als je zelf stroom opwekt, maar kan ook gunstig zijn als je zelf geen energie opwekt. Je koopt elektriciteit op momenten dat de prijs laag is – bijvoorbeeld als de zon schijnt en het hard waait – en slaat die op. Als de stroom duur is, gebruik je deze stroom. Of je verkoopt de opgeslagen elektriciteit als de prijs hoog is. Samen bekijken we de beste optie.

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief