Akarton breidt uit én bespaart energie

Het gaat goed met de kartonnen displays en verpakkingen van Akarton. Het Venlose bedrijf heeft het machinepark vergroot en onderzoekt een verdere uitbreiding in de vorm van aanbouw. Klaver denkt met Akarton mee over energie. En zorgde al voor enkele mooie besparingen.

Toen we door corona opeens afstand van elkaar moesten houden, zag Akarton een kans: het ging kartonnen scheidingswanden en kuchschermen maken voor werkplekken en horecagelegenheden. Het leverde het bedrijf aardig wat orders op, maar volgens directeur Mike Noldus was 2020 vooral om een andere reden een goed jaar voor Akarton. “De verkoop door webwinkels is door corona geëxplodeerd, zowel in binnen- als buitenland. Daar profiteren wij van; wij leveren veel verpakkingen aan webwinkels. Vandaar dat ook wij een goed jaar achter de rug hebben.”

Extra aansluiting

Door de grote vraag naar verpakkingen heeft Akarton het machinepark uitgebreid. “We kwamen er  laat achter dat onze elektriciteitsaansluiting onvoldoende was om vol te kunnen produceren”, vertelt Mike. “Klaver heeft met spoed een extra aansluiting kunnen regelen. Normaal is de doorlooptijd bij Enexis vrij lang, maar Klaver heeft dit gelukkig kunnen versnellen.” Eerder al koppelde Klaver de 2 energieaansluitingen die Akarton had, administratief aan elkaar. Mike: “Ik wist niet dat dit kon, wij hebben namelijk meerdere huisnummers. Door die koppeling hebben we nu 1 aansluiting, daardoor vallen we bij de energiebelasting eerder in een hogere staffelkorting. Dat scheelt behoorlijk wat kosten.”

Zonnepanelen

Akarton denkt inmiddels aan een verdere uitbreiding. Dat kan niet meer in het bestaande pand, daarom onderzoekt het bedrijf of aanbouw mogelijk is. Mike: “We zijn een innovatief en duurzaam bedrijf. Klaver heeft als eens onderzoek gedaan naar energiebesparingsmogelijkheden in ons bedrijf. Hun adviezen hebben we waar mogelijk overgenomen. We willen ook graag zelf stroom opwekken. Het idee was om 1.500 zonnepanelen op het dak te leggen, maar dat is financieel niet interessant nu, omdat het elektriciteitsnetwerk op het industrieterrein niet geschikt is om elektriciteit terug te leveren. Als we aanbouwen en een zwaardere aansluiting nodig hebben, bekijken we die mogelijkheid opnieuw. Klaver is dan zeker de partner waarmee we dat onderzoeken.”

Deel dit bericht

Meer nieuws

Schrijf je hier voor onze nieuwsbrief